Sitan sir

Sitan sir „Kulpinka“ predstavlja izvanredan mlečni proizvod koji čini važan deo zdrave ishrane, obogaćene hranljivim sastojcima. Sa bogatstvom proteina, mlečnih masti i drugih nutrijenata, ovaj ukusni sir pruža organizmu neophodne elemente za održavanje zdravlja i vitalnosti. Njegova izuzetna nutritivna vrednost i karakterističan ukus čine ga omiljenom poslasticom i korisnim dodatkom raznovrsnim jelima.

 

Sitan sir „Kulpinka“ nastaje kroz proces fermentacije mleka pomoću mlečno-kiselih bakterija. Tokom ovog procesa, mleko postaje gusto i zrnasto, dok se odvaja surutka, dobijajući kao rezultat zasićen, beličast proizvod. Karakterističan miris i blagi, prijatni ukus čine ovaj sir jedinstvenim u svom žanru.

 

Mlekara Nana za proizvodnju sitanod sira koristi punomasno mleko, čime osigurava visok kvalitet proizvoda. Ovaj sir je izuzetno bogat belančevinama, koje su od ključnog značaja za rast i razvoj ljudskog organizma, održavanje mišićne mase i funkcije imunog sistema. Ukoliko posmatramo namirnice za ishranu ljudi, nakon belanaca iz jaja, sitan sir je jedan od najznačajnijih izvora belančevina.

Prosečna nutritivna vrednost u 100 grama domaćeg sitnog sira „Kulpinka“ pruža uvid u njegovu izuzetnu hranljivost:

  • Energija: 331 kJ / 76 kcal
  • Proteini: 12,6 g
  • Mlečna mast: 0,2 g
  • Ugljeni hidrati: 6,4 g
  • So: 0,3 g

Ova balansirana kombinacija hranljivih sastojaka čini sitan sir idealnim izborom za ishranu svih uzrasta. Lako se vari u sistemima za varenje i upravo zbog toga sitan sir je pogodan za osobe sa osetljivim stomakom, kao i za decu i starije osobe.

Osim što je izvrstan kada se jede samostalno, sitan sir „Kulpinka“ može se koristiti i kao zdrav, hranljiv dodatak raznovrsnim jelima. Može se dodavati u salate, sendviče, testenine, omelete i mnoge druge recepte kako bi jelu dao poseban ukus i obogatio ih nutrijentima. Ukoliko želite osvežavajući zalogaj, sitan sir može biti savršen izbor za brz i ukusan međuobrok.

 

Mlekara Nana je sinonim za tradiciju i posvećenost kvalitetu, te je proizvodnja sitnog sira „Kulpinka“ pažljivo vođena kako bi svako pakovanje zadovoljilo najviše standarde. Svi ljubitelji dobre hrane i zdravog načina života mogu s punim poverenjem uživati u ovom visokokvalitetnom mlečnom proizvodu.

 

Kroz dugogodišnje iskustvo i stručnost, Mlekara Nana uspela je stvoriti sitan sir „Kulpinka“ – koji će vas očarati svojom autentičnošću i bogatstvom ukusa. Njegova zdrava i ukusna priroda čini ga omiljenim izborom mnogih, a njegova hranljiva vrednost doprinosi održavanju vitalnosti i snage organizma ljudi.

Pored sitnog sira, Kulpinska mlekara Nana proizvodi i krišku sira, kačkavalj, kajmak, jogurt, kiselo mleko, mileram i pavlaku.