Mlekara Nana Kulpin

 

Mlekara je osnovana 2019. godine sa skromnim asortimanom proizvoda, ali snažnim fokusom na kvalitet. Već tada se isticala po visokom kvalitetu mlečnih proizvoda, kako u Kulpinu, tako i u čitavoj Vojvodini. Prepoznatljivost Kulpinskog jogurta i kremaste pavlake bila je neupitna.

U 2022. godini, mlekaru je preuzeo novi vlasnik, a sa tim dolazi i novo ime – Mlekara Nana. Iako se promenio naziv, nismo odstupili od naše misije da zadržimo tradiciju pravljenja jogurta i pavlake na starinski način, od punog mleka bez obiranja. Naš cilj je bio da očuvamo taj nekadašnji pun ukus, koji je meni kao detetu bio poznat, i da ga danas predstavimo svojoj deci i široj zajednici.

 

Od samog osnivanja, naša mlekara je stremila ka pružanju najkvalitetnijih mlečnih proizvoda. Svaki razvojni korak proizvodnje pažljivo smo osmišljavali kako bismo zadržali autentičnost i punoću ukusa naših proizvoda. Koristimo samo najkvalitetnije mleko i sirovine, a naši stručnjaci za proizvodnju koriste tradicionalne metode kako bi postigli najbolje rezultate.

Posvećenost kvalitetu i ukusu mlečnih proizvoda brzo je privukla pažnju ne samo lokalnih potrošača, već i šire zajednice. Kroz svoj jedinstveni pristup proizvodnji, uspeli smo stvoriti lojalnu bazu kupaca koja prepoznaje vrednost naših proizvoda. Kulpinski jogurt i kremasta pavlaka iz Mlekare Nana postali su neizostavan deo jelovnika mnogih domaćinstava u regionu.

Kulpinska tradicija

 

Kulpin je mesto koje odiše bogatom istorijom i kulturom, a mi se trudimo da postanemo ponosni deo te tradicije. U samom srcu Kulpina nalazi se prelepi Dvorac porodice Dunđerski, simbol bogatstva, raskoši i elegancije. Inspirirani ovim nasleđem, Mlekara Nana ima snažnu želju da vrati Kulpinu njen nekadašnji sjaj i tradiciju, ali ne samo kao asocijaciju na Dvorac Dunđerski, već i kao sinonim za kvalitetnu hranu, posebno mlečne proizvode.

Kroz naše tradicionalne metode proizvodnje, Mlekara Nana oživljava autentičnost i mirise starih vremena. S ponosom koristimo najkvalitetnije mleko bez obiranja kako bismo stvorili proizvode koji nas vraćaju u vreme kada je kvalitet bio neprikosnoven. Naš novi asortiman, koji uključuje jogurt, pavlaku, sitan sir, mladi kajmak, mileram i krišku sira, postaje deo kulturne i gastronomske ponude Kulpina.

Mlekara Nana ne samo da se oslanja na tradiciju, već istovremeno gleda u budućnost. Sa svakim novim danom, radimo na unapređenju naše proizvodnje istražujući nove tehnike i tehnologije kako bismo ispunili visoke standarde kvaliteta i ukusa. Naša strast i posvećenost su stubovi na kojima gradimo budućnost Mlekare Nana u Kulpinu.

Cilj nam je da naši proizvodi budu prepoznati ne samo u Kulpinu, već i širom regiona, kao vrhunski mlečni proizvodi. Želimo da svaka osoba koja uživa u našem jogurtu, pavlaci, siru ili drugim proizvodima iz Mlekare Nana oseti autentičnost, svežinu i punoću ukusa koji nas izdvajaju od drugih.

Verujemo da kvalitet hrane ne sme biti kompromis, zbog čega pažljivo biramo sirovine i primenjujemo najviše standarde u procesu proizvodnje. Svaki zalogaj naših proizvoda pruža istinski doživljaj za nepce, oživljava sećanja na vreme kada su mlečni proizvodi bili vrhunski i nezamenljivi deo svakodnevnog života.

Ponosno stvaramo most između prošlosti i budućnosti, čuvajući tradiciju proizvodnje i istovremeno uvodeći inovacije koje nas vode napred.

U Mlekari Nana smo posvećeni tome da svaki naš proizvod bude obeležje kvaliteta, ukusa i nasleđa koje negujemo.